RYBÍ POLÉVKA II.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / POLÉVKY / POLÉVKA RŮZNÁ / 


Na Štědrovečerní stůl.

INGREDIENCE: 1,5 l vody, kapří hlava bez žáber a ocasu, jikry a mlíčí, 100 g kořenové zeleniny, 30 g cibule, 20 g másla, 1 bobkový list, trochu tymiánu, 5 zrnek celého pepře, lžíce octa, na jíšku 60 g másla a 60 g hladké mouky, na zjemnění 1/8 l mléka, 1 žloutek.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlenou kapří hlavu a ocasní partii očistíme a omyjeme a v osolené vodě s octem a kořením povaříme asi půl hodiny a procedíme. Připravíme si světlou jíšku a za stálého míchání ji postupně podléváme procezeným vývarem. Přidáme na nudličky nakrájenou nebo nastrouhanou na másle podušenou zeleninu a cibuli a vaříme asi 20 minut. Přidáme očištění jikry a mlíčí nakrájené na kousky, obrané maso a 10 minut povaříme. Zjemníme žloutkem rozkverlaným v mléce, přidáme jemně nasekanou petrželku a podáváme s osmaženými kostičkami žemle. Můžeme ochutit i bazalkou, šalvějí nebo koriandrem.



RYBÍ POLÉVKA II. RYBÍ POLÉVKA II.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1378 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz